Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin öğretmen atamalarında merakla beklenen tarih için "Kabine toplandıktan sonra Cumhurbaşkanımızın da kararını aldıktan sonra açıklamamızı yapacağız" ifadelerini kullandı.

MEB Bakanı Canlı Yayında Tarih Verdi! Öğretmen Atamaları Ne Zaman?

Biz ne kadar öğretmene ihtiyacımız olduğunun tespitini yaparız. Öğretmen ihtiyacıyla ekonomik koşul birlikte değerlendiriliyor. Biz çalışmalarımızı yapıyoruz. Bakanlık bünyesindeki ihtiyacımızın ne olduğunu sağlıklı bir şekilde ortaya koymalıyız.

Ben bir kere Milli Eğitim Bakanı olarak genç kardeşlerimizin bir abisi olarak öğretmenlikle ilgili beklentilerini en yakından takip eden kişi benim.

Şunun altına çizmek isterim biz ne kadar öğretmene ihtiyacımız olduğunu tespit ederiz Maliye Bakanlığı ile değerlendiririz. Nihayetinde de Cumhurbaşkanımıza arz ederiz. Şunun altını çizmek istiyorum.

Biz Bakanlık olarak ihtiyacımızın ne olduğunu belirlemek zorundayız. Ancak norm fazlası olarak dediğimiz okutacak dersi olmayan okulu kapatılmış arkadaşlarımızın da sistem içinde aktif hale gelmesi lazım.

Önümüzdeki hafta olacaktır. Kabine toplandıktan sonra Cumhurbaşkanımızın da kararını aldıktan sonra açıklamamızı yapacağız.

Gaziantep ile Hatay Depremin İzlerini Birlikte Silecek! Kardeş Şehir Oluyor! Gaziantep ile Hatay Depremin İzlerini Birlikte Silecek! Kardeş Şehir Oluyor!