Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, katıldığı bir canlı yayında kente ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.  Gaziantep’teki pahalılık, Suriyeli sorunu gibi konuları gündeme taşıyan Yılmaz, 31 Mart Yerel Seçimlerinde önemli bir başarı yakaladıklarını, hesap verebilir ve mütevazi olacaklarını söyledi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz: Gaziantep Nüfusunun Yüzde 25’i Suriyeli…’’

Gaziantep’in 700 binden fazla Suriyeliye ev sahipliği yaptığını anlatan Yılmaz, ‘’Türkiye’de en fazla Suriyeli nüfusunun yaşadığı iller arasında  Gaziantep ikinci sırada.

İlk sırada İstanbul var. Resmi kayıtlara göre Gaziantep’te 428 bin Suriyeli var, bizim bildiğimiz ise 700 binden fazla Suriyeli var. Gaziantep nüfusunun yüzde 25’i Suriyeli…’’

GÜVENLİK SORUNU HALİNE GELDİLER

Suriyelilerin Gaziantep’te önemli bir güvenlik sorunu haline geldiğini aktaran Yılmaz, ‘’Gaziantep’te Suriyeliler, kendi içerisinde dernekleşti, cemaatleşti.

Gaziantep’te büyük bir güvenlik sorunu haline geldiler. Suriyeli nüfusu aynı zamanda kentteki pahalılığın önemli unsurlarından biri haline geldi.’’

Şehitkamil Belediye eski Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun belediyeyi borçsuz bir şekilde teslim ettiğini anlatan Yılmaz, ‘’Kendisi sürekli olarak Gazetelerde anlatıyor ama bizim de buna ilişkin bir beyanımız yok.

Teşekkür ederiz, kasamızda paramız vardı. Mazbata alır almaz, geçmiş dönemin hesaplarını kapattık, bizim bir borcumuz yok. Borçla devir almadık.’’

YÜZDE 40 OY ALDIK ‘’

Gaziantep’te Şehitkamil büyük bir ilçe. AK Parti’nin neden kaybettiğine bakacak olursak, mütevazi olmadılar. Ben kendim gibi davrandım, adaylık dönemimde videolarımız takip edildi, izlendi.

Bizim orada üç tane kıymetli konu vardı. Büyükşehir Belediyesi bizim afişimizi kaldırdı, kendi afişini astı, bu da tesadüfen bizim elimize geçti. Bunun videosu 4 milyona yakın izlendi.  

Gaziantep halkı merhametli ve vicdanlıdır. Tofaş bir araçla video çektim. Gerçekten genç ruhluyum ve araçları çok severim. O videonun altına bir yorum yapıldı: Holdinglerin, iktidarın yapamadığını bir Tofaş yaptı. O Tofaş bizi halktan biri olarak gösterdi.

Gaziantep ile Hatay Depremin İzlerini Birlikte Silecek! Kardeş Şehir Oluyor! Gaziantep ile Hatay Depremin İzlerini Birlikte Silecek! Kardeş Şehir Oluyor!

Bizden önceki başkanımız belediye binasına kapanmıştı, kırsal mahalleler var. 7 saatte 10 kadar kırsal mahalle gezdik, tüm müdürlerimiz ile birlikte gittik ve insanları dinledik.

Bir teşekkür mitingi yaptık ve 15 bin kişi geldi. Biz  Gaziantep’te yüzde 18-20 bandına sıkışmıştık. Şu anda yüzde 40 oy aldık.’’ İsmail Küçükaya, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı yayını hatırlattı. Küçükkaya, ‘’Bu iki şehri kazanmadan gidersem gözüm açık’’ gider sözlerini belirtti.