Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser de "Aşırı sağcı Türklerin sembollerinin stadyumlarımızda yeri yoktur. Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ırkçılık platformu olarak kullanılması kesinlikle kabul edilemez. UEFA'nın konuyu araştırıp yaptırımları değerlendirmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

BAKAN BAK'TAN DESTEK PAYLAŞIMI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Bak, Merih Demiral'ın sevinç fotoğrafını paylaşarak, "Uzun uzun yazmaya gerek yok" notunu düştü.

AK PARTİ'DEN TEPKİ: AVRUPA ÜLKELERİNE BAKSINLAR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Faeser'e sosyal medyadan tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

"Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser'ın Milli futbolcumuz Merih Demiral'ın gol sevincini hedef alarak yaptığı açıklama ve UEFA'nın başlattığı soruşturma kabul edilemez. Irkçılık ve faşizm arayanların Avrupa'da son zamanlarda farklı ülkelerdeki seçim sonuçlarına odaklanmaları yerinde olacaktır."

IBAN Üzerinden Para Gönderenler Dikkat! Suçlu Durumuna Düşebilirsiniz! IBAN Üzerinden Para Gönderenler Dikkat! Suçlu Durumuna Düşebilirsiniz!

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ise "Merih'in gol sevinci bu topraklara ait bir değerdir. Futbolcumuzla gurur duyuyoruz ve her daim yanındayız! Milli futbolcumuzun gol sevincini "ırkçılık" olarak niteleyenler önce kendi tarihlerine baksınlar. LGBT propagandasını ayakta alkışlayanların ya da PKK'ya selam duranların Türk'ü hazmetmesini zaten beklemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi