Gaziantep’te Gece Ulaşımı Kolaylaşıyor! Tramvay ve Otobüs Sefer Saatlerine Güncelleme Gaziantep’te Gece Ulaşımı Kolaylaşıyor! Tramvay ve Otobüs Sefer Saatlerine Güncelleme

Gaziantep haber! Kurban Bayramı sonrası TÜİK tarafından yayımlanacak olan 6 aylık enflasyon farkı ile memur maaşlarına yapılacak zam oranı da belli olacak.

Öte yandan maaş teklifi de Meclis'e geliyor. Peki, 2023 en düşük memur maaşı ne kadar olacak? Temmuz memur maaşı zammı ne zaman açıklanacak?

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK?

En düşük memur maaşının 22 bin TL'ye yükseltileceği öngörülüyor.

MEMUR ZAMMI NE KADAR OLACAK 2023?

Memur zammı bu ay belli olacak. Belirlenen zam oranına TÜİK tarafından yapılan açıklamalar baz alınarak 6 aylık enflasyon farkı da eklenecek.

Bilindiği üzere; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları teklife son şeklini verecek. En düşük memur maaşının 22 bin TL olması bekleniyor.

Öte yandan diğer memurlar içinse görev, unvan, derece ve mesleki kariyer kriterlerine göre kademeli artış yapılacak.

MEMUR ZAMMI DÜZENLEMESİ TBMM'YE GELİYOR

Memur zammı düzenlemesi için heyecanlı bekleyiş sürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Memur maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi bayram sonrası hızlıca Meclis'imizin takdirine sunacağız" açıklamasının ardından gözler TBMM'ye çevrildi. Teklifin Meclis'e sunulması sonrası süreç komisyon görüşmeleri ile başlayacak.

MEMUR ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Memur zammı ile ilgili teklif metninin TBMM tatile girmeden yasalaştırılarak hayata geçmesi bekleniyor.

Editör: Mustafa İYİTÜTÜNCÜ