Gaziantep haber! Yaşanan artışlarla giderlerinin yüzde 100 oranında yükseldiğini belirten taksiciler, taksimetre ücretlerine zam talebinde bulundu.

İBB'ye gönderilen yazıda "En az yüzde 100 zam istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

TAKSİCİLERDEN ZAM TALEBİ

Özellikle büyükşehirlerde sürekli yaşanan sıkıntılarla gündeme gelen taksiciler, zam beklentisine girdi.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu'nun imzasıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Toplu Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı'na gönderilen bir yazıda, tarifelerde artış istendi.

"GİDERLERİMİZ YÜZDE 100'Ü AŞTI"

Sözcü'de yer alan habere göre, yazıda, 27 Aralık 2022 tarihinde yapılan son taksimetre zammından bu yana geçen sürede, demirbaş giderlerinin (yedek parça, işçilik, sosyal güvenlik prim artışları, araç sigorta kasko artışları, lastik, akü, madeni yağ vb.) yüzde 100'ü aşan oranlarda arttığı ve esnafın bundan olumsuz etkilendiği belirtildi. Ayrıca, belirli aralıklarla yenilenmesi gereken araç fiyatlarının da 3 katına çıktığı ve mevcut gelirlerle araç yenilemenin mümkün olmadığı ifade edildi.

Üniversite Öğrencilerine Destek Yılmaz'dan: Eğitim ve Sosyal Yaşam Başvuruları Başladı! Üniversite Öğrencilerine Destek Yılmaz'dan: Eğitim ve Sosyal Yaşam Başvuruları Başladı!
Editör: Mustafa İYİTÜTÜNCÜ