Gaziantep haber! İlk ve ikinci taksitler Temmuz ayı içerisinde birlikte ödenecek. Süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarları gecikme faizi ile birlikte tahsil edilecek.

Gaziantep Haber! Yapılandırma Başvurusu için Son Gün! Vergi, MTV Borcu, Trafik Cezası Olanlar Dikkat!

‘2023 borç yapılandırma nasıl yapılır?’ sorusuna yanıt arayanlar içinse adres e-Devlet. İşte detaylar…

Gaziantep’te Sürücüler Dikkat: Yarın Hangi Yollar Trafiğe Kapalı Olacak? Gaziantep’te Sürücüler Dikkat: Yarın Hangi Yollar Trafiğe Kapalı Olacak?

Borç yapılandırmasında başvuru süresi 31 Mayıs'ta, ilk taksit ödeme süresi ise 30 Haziran'da sona erecekti. Cumhurbaşkanı Kararı ile söz konusu süreler birer ay uzatılmıştı.

Vergi daireleri ve sosyal güvenlik müdürlüklerine ödenecek borçlar başta olmak üzere çok sayıda kurumun alacağının yapılandırıldığı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun'dan yararlanmak için son güne girildi. İlk taksit ödeme süresi ise 31 Temmuz'da dolacak.

İLK VE İKİNCİ TAKSİT BİRLİKTE ÖDENECEK

Başkanlık yetkilileri, kanun hükümlerinden yararlanmak isteyenlerin 3 Temmuz mesai bitimine kadar başvurması çağrısında bulundu. Kanun gereğince sürenin uzatılması imkanı bulunmuyor. Öte yandan, kanun kapsamında yapılandırılan borçlar peşin veya taksitler halinde ödenebiliyor.

Kanunda taksitle yapılacak ödemeler için geçmiş kanunlardan farklı düzenleme yapılmış ve taksitlerin aylık dönemler halinde ödenmesi esası getirilmişti. Cumhurbaşkanı Kararı ile sadece birinci taksitin ödeme süresi uzatılırken taksitle ödemeyi tercih edenlerin Temmuz ayında birinci ve ikinci taksitlerini birlikte ödemesi gerekecek.

BORCUMU NASIL ÖĞRENİRİM?

İnternet Vergi Dairesi’ne giriş yaparak borcunuzu görüntüleyebilir ve dilerseniz ödeme yapabilirsiniz. Giriş yapmak için TC Kimlik numaranızı, anne kızlık soyadının birinci ve ikinci harflerini, ayrıca anne-baba veya çocuğun TC kimlik numarasını bilmek yeterli oluyor.

BAŞVURU NEREYE YAPILIYOR?

Gelir İdaresi Başkanlığının (www.gib.gov.tr / ivd.gib.gov.tr) internet adresinden kullanıcı kodu ve şifre, e-Devlet şifresi ya da anında kayıt olarak veya e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden İnteraktif Vergi Dairesine giriş yaparak, bağlı olduğunuz vergi dairenize şahsen veya posta yoluyla, diğer vergi daireleri aracılığıyla da yapılabilecektir.

Editör: Mustafa İYİTÜTÜNCÜ