Gaziantep’te Ulaşımda Yeni Dönem: Fatma Şahin’den Büyük Müjde Gaziantep’te Ulaşımda Yeni Dönem: Fatma Şahin’den Büyük Müjde
Rekor sonrası yatırımcılar Kapalıçarşı’da en çok gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını fiyatlarını araştırmaya başladı. Piyasa analisti İslam Memiş, Haziran ayını işaret ederek, “Artık altın fiyatları için yeni normal 1400-1500 TL aralığı olacak” yorumunu yaptı.

GRAM ALTIN FİYATI REKOR TAZELEDİ

Ons altındaki hareketlilikle dün yüzde 2’den fazla yükselen gram altın 1.252 TL’yi aşarak rekor kırdı. Çeyrek altın ise 2.082 TL’yi, cumhuriyet altını da 8.487 TL’yi gördü. Altın gram fiyatı bu sabah 1.251 TL’den değerleniyor. Yurt içi altın fiyatlarında ons fiyatı yükselişi hızlandırırken dolar/TL kurunun 19,24 ile zirvede olması da alımları destekliyor.

ALTINDA ASIL REKOR HAZİRAN SONRASINDA BEKLENİYOR

Yatırımcılar altın fiyatlarındaki yükseliş ile heyecanlanırken akıllara ‘altın düşecek mi, yükselecek mi?” sorusu geldi. Peki sarı metalde yön ne olacak? Konuya ilişkin soru işaretlerini gideren açıklama ünlü piyasa analisti İslam Memiş’ten geldi. Altın fiyatlarındaki her düşüşün alım fırsatı olduğunun altını çizen uzman isim Haziran ayını işaret etti. “Altını bozdurmak için acele etmeyin” tavsiyesinde bulunan İslam Memiş, “Yükselişler hızlı bir şekilde Haziran’dan sonra devam edecek. Artık altın fiyatları için yeni normal 1400-1500 TL aralığı olacak” ifadelerini kullandı.
Editör: Mustafa İYİTÜTÜNCÜ