Kabızlık nasıl geçer? diyorsanız Prof. Dr. Canan Karatay sağlık konusunda yaptığı uyarılarına bir yenisini daha ekledi.

Türkiye'de kabızlık pandemisi olduğunu dile getiren Canan Karatay, bu soruna karşı hızlı etki gösteren en doğal besini açıkladı.

Prof. Dr. Canan Karatay Önerdi! Kabızlığı Bıçak Gibi Kesiyor!

Kabızlık problemi yaşayan kişilerin kesinlikle zeytinyağı içmesini öneren Canan Karatay, "Probiyotik olan doğal zeytinyağı bağırsaklardaki dost bakterileri besler ve çoğalmasını sağlar.

Onların çoğalması sağlıklıdır. Kronik kabızlığı olan hastalar sabah ve akşam kabızlığın derecesine göre bir kahve fincanı zeytinyağı içmelidir. Kabızlık çok şiddetliyse 6 saatte bir içilmelidir. Zeytinyağı, en doğal probiyotik ve anti inflamatuar ilaçtır." ifadelerine yer verdi.

Kabızlığın Türkiye'de yaygın görüldüğünü dile getiren ünlü profesör Karatayi "Ülkemizde çok fazla ekmek, makarna, mantı ve börek gibi besinler tüketildiği için Türk halkı kabızlık sorunu ile karşı karşıya. Bu besinlerin tüketiminin yanı sıra hareketsizlik ve yeterli miktarda su içmemek de kabızlığa yol açıyor." dedi.

Tarım Bakanlığı Uyardı! Bu İşletmelerden Et Yiyenler Eşek Eti Tüketmiş Olabilir Tarım Bakanlığı Uyardı! Bu İşletmelerden Et Yiyenler Eşek Eti Tüketmiş Olabilir
Editör: Mustafa İYİTÜTÜNCÜ