Gece uyurken dolandırılan genç kadın, sabah telefonuna gelen mesajları görünce adeta donup kaldı. İnterneti kapalı olmasına rağmen, hesabından kredi çekildiğini ve bu paranın başka bir hesaba transfer edildiğini fark eden kadın, bir gecede 550 bin TL borçla karşılaştı.

Hemen bankayı arayarak durumu bildirdiğinde aldığı yanıt ise daha da şok ediciydi: "Bu borcu siz ödeyeceksiniz." Mobil bankacılık kullanan herkesi endişelendiren bu olay, büyük bir güvenlik açığına işaret ederken, Bilişim Uzmanı ise "Bu tür dolandırıcılıklara karşı nasıl korunabiliriz?" sorusunu yanıtladı.

Nmött

Dolandırıcıların son kurbanı, İstanbul'da yaşayan fizyoterapist Nilay Kırık oldu. Çete, interneti kapalı olmasına rağmen uzaktan Kırık'ın telefonuna bağlandı ve bir gecede yüz binlerce lirayı hesaplarına aktardı. Talihsiz kadının sabah uyandığında ise dünyası başına yıkılırken, uykusunda 550 bin lira borçlanmış oldu.

İNTERNETİ KAPALIYKEN, TELEFONUNA BAĞLANMIŞLAR

Hjr

Bahçelievler Devlet Hastanesi'nde fizyoterapist olarak görev yapan Nilay Kırık, 11 Eylül gecesi dolandırıcıların kurbanı oldu. Çete üyeleri interneti kapalı olmasına rağmen kurdukları sistemle uzaktan Kırık'ın telefonuna bağlandı.

Mobil bankacılığa girip, üst üste 3 kez işlem yaparak hesabından yüklü miktarda para çektiler. Uykuda olan Kırık, dolandırıldığının farkına vardığında ise çok geçti.

SABAH GELEN MESAJLARI GÖRÜNCE İNANAMADI

Sabah 9'da işe gelen Kırık, art arda 6 mesaj gelince durumdan şüphelendi. 'Hesabınıza Kredili Mevduat Hesabı (KMH) tanımlanmıştır. Kredinizi kullanabilirsiniz' tarzındaki mesajları gören Kırık, moobil bankacılığına girince büyük şok yaşadı.

BİR GECEDE 550 BİN LİRA BORÇLANDI

ATV Haber'e konuşan Nilay Kırık, "550 bin lira gidiyor hesabımdan. Üzülmeye bile vaktim yok. Uyuyamıyorum. 300 bin TL tüketici kredisi çekilmiş. Onun geri ödemesi 411 bin lira olarak gözüküyor. 141 bin lira da eksi hesaba düşülmüş" dedi.

PARALARI KENDİ HESAPLARINA AKTARMIŞLAR

Büyük bir şaşkınlık yaşayan Kırık, hesap hareketlerini incelediğinde ise dolandırıcıların; çekilen paraları kendi hesaplarına havale ettiğini görünce dünyası başına yıkıldı.

Kırık, "Bende hala havalelelerin mesajları yok. Bir hesaba para atınca direkt mesaj geliyor normalde. Bende ise halen ne mesaj var ne de mail" diye konuştu.

BANKADAN ŞOKE EDEN YANIT: "SİZ ÖDEYECEKSİNİZ"

Ne yapacağını bilemeyen Kırık, yaşadığı mağduriyet sonrası hemen bankayla iletişime geçerken, böyle bir işlemi kendisinin yapmadığını anlatmaya çalıştı. Bankaya durumu bilgilendirdiği bir mail atan Kırık, Bankadan gelen "Siz yapmışsınız, siz ödeyeceksiniz" yanıtı sonrası ise kara kara düşünüyor.

Günlerdir gözüne bir damla uyku girmeyen Kırık, avukatıyla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunurken; şimdi tek isteği ise parasının geri iade edilmesi.

Gaziantep'te 2024 Pamuk Fiyatları Açıklandı: Üreticiye Beklenen Haber Gaziantep'te 2024 Pamuk Fiyatları Açıklandı: Üreticiye Beklenen Haber

Herkesin başına gelebilecek bu olay mobil bankacılık kullananları tedirgin ederken Bilişim Uzmanı Emre Özcan "Bu duruma nasıl önlem alabiliriz?" sorusuna yanıt verdi.

Özcan "Bu duruma önlem almanın en önemli yolu iki faktörlü kimlik doğrulaması kullanmak. Uygulamaya giriş yaparken size bir kod geliyor. Bir de indirilen mobil uygulamalara dikkat etmeniz gerekiyor." dedi.

Editör: Haber Merkezi