Youtuber nasıl olunur? şu ufak bir bilgi verip direkt olarak esas konumuza geçelim. Birde video ortalama olarak bir günde 100 Bin izlendiği zaman 400 TL para kazandırıyor.
Tabi bu değişkenlik gösterebilir. Yani siz ayda diyelim ki 2 milyon izlendiniz kazancınız 7 Bin civarında olacak. Heyecanlandığınızı duyar gibiyim.
Bilindiği üzere
Youtuber geleceğin meslekleri arasına şimdiden girdi. Çünkü, inanılmaz rakamlar ve paralar dönüyor ki, fabrika sahiplerini bile kıskandıracak cinsten.
Yani onlarda bu dönen paraları görseler, bu kadar kişi ile uğraşacağıma oturur video çekerim dediklerini duyar gibiyim.
Youtuber Nasıl Olunur? 10 Adımda Başarılı ve Popüler Youtuber
Başarılı ve Popüler bir
Youtuber olmak için yapmanız gerekenler:
- İlk Olarak Güzel Bir Kanal İsmi Belirleyin
- Konu Belirlemek
- Youtube Profilini Düzenlemek
- Kaliteli Ekipmanlar Tercih Edin
- Düzenli İçerikler Yükleyin.
- Gelen Yorumlara Cevap Verin
- Seo Mutlaka Yapın.
- Çalma Listeleri Oluşturun.
- Diğer Kanalları Takip Edin.
- Adsense Başvuru Yapmayı Unutmayın.
1- İlk Olarak Güzel Bir Kanal İsmi Belirleyin
İsim neredeyse her şeyin başında geliyor. Bildiğiniz üzere gerçek hayatta bebek gelmeden ilk önce ismi düşünülür. O yüzden isim çok önemlidir.
Youtube kanal isimlerinde isim koyarken yapacağınız iş ile ilgili olarak isim koyarsanız çok yerinde olacaktır.
Birde kendiniz ile ilgili olarak bir isim koyarsanız çok daha akılda kalıcı olacaktır. Özellikle son zamanlarda isim ve soy isim tercih edilmeye başlandı. Yine de siz farklı ve değişik bir şey koymak isterseniz çekeceğiniz video ile ilgili olsun.
2- Konu Belirleyin
Kanal oluştururken konu belirlemek çok önemlidir.
Spesifik bir konu belirleyin ve onun üzerinden gidin.
Yani yemek videosu çekerken bir anda futbol videoları çekmeyin. Karışık gitmek takipçilerinizi kaçırabilir. Bu arada size yardımcı olması açısından en popüler kanal türlerini derledik.
- Oyun (Tartışmasız Youtuber Enes Batur ve diğerleri oyunla başladı)
- Eğlence (Enes Batur Tarzında;)
- Haber (Cüneyt Özdemir gibi)
- Makyaj (Danla Bilic gibi)
- Bilgi (Ruhi Çenet, Barış Özcan gibi)
- Şaka (Aras Karafil Gibi)
- İnceleme (Technopat gibi)
3- Youtube Profilini Düzenlemek
Youtube kanalınızı düzenledikten sonra kapak fotoğrafını düzenleyin. Daha sonra seçtiğiniz konuya göre bir kapak fotoğrafı seçin.
Befunky üzerinden güzel ve hızlı temalarla hızlı bir şekilde kapak fotoğrafı yapabilirsiniz.
Diğer yandan ise kapak fotoğrafı yüklemek için butona bastığınızda gerekli görsel boyutu ve yönergeler için Google sizi yönlendirmektedir. Sade ve şık bir tarz da oluşturabilirsiniz. Bu arada Instagram, Facebook gibi hesaplarınız varsa bağlantılarını Youtube'a eklemeniz yerinde olacaktır. Yani diğer platformlarda da takipçi kazanabilirsiniz. Bir taşla iki kuş misali.
4- Kaliteli Ekipmanlar Tercih Edin
Youtuber olmakta ki en önemli faktörlerden biride ekipmanlardır. Ne kadar severseniz ve iyi olursa karşıya o denli iyi bir izlenim verirsiniz.
Yani binlerce lira bağlamanıza gerek yok. Bazen bir telefon ile yetiyor. Ama ne kadar iyi olsa o kadar iyi olacaktır.
5- Düzenli İçerikler Yükleyin.
Arkadaşlar bu noktada sabır çok önemlidir. Kanala isim buldunuz, konu belirlediniz, profilinizi falan ayarladınız, para verdiniz ekipman aldınız çok heyecanlısınız. Artık her şey tamam dediniz ve içerikler yüklemeye başladınız. Bir günde neredeyse 5 veya 6 tane video attınız ama izlenmedi. Kesinlikle böyle bir hataya düşmeyin. Kendinize bir saat belirleyin ve her gün o saatte videolarınızı atın.
Bu işte acele etmek sonunuzu getirir. Tıpkı
Enes Batur'un dediği gibi, azim, sabır ve çalışma bunlar çok önemli etkendir. Yani bunu bir futbolcu gibi düşünün. Bazen sizi görmeleri ve büyük patlama yapmanız yıllar sürebilir. Birde kesinlikle bu işten çok para kazanacağım ve hemen para kazanmalıyım diye girmeyin. Çok beklenti ne kadar büyük olursa hayal kırıklığı da o kadar yüksek olur. Sakin olun yavaş yavaş gidin.
Cem Yılmaz'ın bir sözü var çok severim,
para için bir şey yapmadım! Öyle bir şey yapın ki para etsin.
6- Gelen Yorumlara Cevap Verin
Gelen yorumları dikkate alın. Onlarla iletişime geçin. Kalp atmayı unutmayın. Disslike atanları dikkate alın. Daha iyiyi hedefleyin.
7- Seo Mutlaka Yapın.
Youtube platformu dünyanın en iyi ve en büyük arama motorlarını geri bıraktı. Hatta Google'a bile kafa tutacak vaziyete geldi. Bilindiği üzere Youtube'da her gün yüz binlerce yeni video yükleniyor. Youtube'un da bu videoları arama yapan kullanıcılar için doğru bir biçimde sıralaması gerekiyor. İşte bu noktada Youtube yapacağınız
Seo işlemine göre sılama yapıyor. Yani video yüklerken açıklamalar hashtagler ve başlık çok önemlidir.
Hemen konunuzla ilgili en çok neler aranıyorsa, Youtube arama kısmında bir araştırma yapın. Yapılan diğer aramaları gösterecektir. Buda video konularınız için de yararlı olacaktır. Bu aramaların her birini video yüklerken size verilen etiket alanında etiket olarak kullanın. Öne çıkarılan videolar arasına girebilirsiniz.
8- Çalma Listeleri Oluşturun.
Youtube'da çalma listesi oluşturmak çok önemlidir. Fotoğraflar ve videolarınızın listelenirken daha şık durmasını sağlarken, diğer yandan ise Youtube sizi daha çok ön plana çıkarabilir.
9- Diğer Kanalları Takip Edin.
Hangi tür içerik çekecekseniz rakip analizi yapmak çok önemlidir. Neler yapıyorlar, hangi başlıkları atıyorlar, etkileşimi nasıl alıyorlar, ona göre takip edin. Tabi sizin çektiğiniz videolar ile ilgili kanallara odaklanın.
10- Adsense Başvuru Yapmayı Unutmayın.
Youtube'da adsense başvuru yapmayı unutmayın. Para kazanmak için en önemli faktördür. Tabi 4000 bin saat 1000 bin abone sınırını geçmiş olmanız gerekmektedir. Para kazanmanızın açık olması için. Birde
Youtube para nasıl kazanılır bu yazıyı okumanızda fayda var.
Genel itibari ile bu şekilde yine takıldığınız herhangi bir konu olursa bize yorumlardan yazabilirsiniz.
Özel Youtube ile ilgili olarak taktik isterseniz, lütfen bize yorumlardan yazın.
" width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">