Altın fiyatları için kritik gün geldi. Ons altın ve gram altın fiyatında yaşanan düşüş sonrası gözler ABD Merkez Bankası Fed faiz kararına çevrildi. Fed faiz kararı bugün saat 21.00’de açıklanacak. Peki altın fiyatları faiz kararı sonrası ne olur? Altın gram fiyatı düşer mi yükselir mi? Piyasa Uzmanı İslam Memiş değerlendirmede bulundu.

Altın Fiyatlarında Nefesler Tutuldu! Fed Faiz Kararı Bekleniyor! 

Altın fiyatları grafiği kırmızı yanarken tüm gözler bugün ABD Merkez Bankası Fed’in faiz kararına çevrildi. Fed faiz kararı bugün TSİ 21.00’de açıklanacak. Ekonomistler faizlerin sabit tutulacağı yönünde tahmin yürütürken, Fed Başkanı Jerome Powell'ın özellikle bir dizi yüksek enflasyon verisinin ardından faizler konusunda daha şahin bir görünüm sunmasını bekliyor.

Piyasa Uzmanı İslam Memiş ise gram altın fiyatı için tahminini açıkladı. “Altın ve gümüş fiyatlarında o beklediğimiz düşüşler gerçekleşmiş oldu. Hatta biraz daha düşüşler derinleşti” diyen Memiş şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi Duyurdu! Çiftçi Kredi Limitleri Artırıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi Duyurdu! Çiftçi Kredi Limitleri Artırıldı!

“Bugün fiziki altın tarafında Kapalıçarşı'da gram altın 2.400 lira seviyesine kadar geriledi. Şu anda 2.435 lira seviyesinde. Ons altında da 100 dolarlık bir gerileme yaşandı. Bunların da yatırımcılar için birer fırsat olduğunu düşünüyorum. Çünkü altın fiyatlarının pozitif yönde destekleyen yükselişini destekleyen unsurlar yine masada kalmaya devam ediyor.

Altın borcu olanlar, düğün yapacaklar altın fiyatlarının bu düşük seyrinin ben şahsen kalıcı olacağını tahmin etmiyorum. Bu haftayı ve önümüzdeki haftayı iyi değerlendirmek lazım.

Tekrar yukarı yönlü hareketler yaşanabilir. Bu yıl ile alakalı 3 bin TL, yıl sonunda 3.500 lira beklentimiz halen devam ediyor. 2.600 devamında 3 bin lira seviyesini beklemeyi devam ediyoruz.”