Gündem

EMEKLİ MAAŞI ZAMMI SON DURUM 2024! Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Abone Ol

En düşük emekli maaşı şu an için 7.500 TL. Temmuz, ağustos, eylül, ekim, kasım ayına dair enflasyon verileri TÜİK tarafından yayımlandı.

Aralık ayı enflasyon oranı açıklamasının yapılacağı tarihe çevrildi. Peki emekli maaşı ne kadar olacak, ne zaman açıklanacak?

EMEKLİ MAAŞI ZAMMI SON DURUM 2024! Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Emekli maaşı ve memur zamları 6 aylık enflasyon farkına göre şekillenecek. Toplu sözleşme zammına ek olarak 6 aylık enflasyon farkıyla maaşları belirlenecek olan memur ve emekliler, aralık ayı enflasyon verilerini bekliyor.

TÜİK 2023 Aralık ayı enflasyon oranı verilerini 3 Ocak yayımlayacak. Yılın son enflasyon rakamının 3 Ocak'ta açıklanacağını dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, "Memur ve memur emeklilerle ilgili toplu sözleşmelerden dolayı bir farklılık oluyor. Memur ve memur emeklilerine yüzde 50'ye yakın bir zam yapılacağını tahmin ediyorum" ifadelerini kulandı.

SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı maaş ödeme tarihleri farklı tarihlerde tahsis numarasına göre yapılıyor. Ocak ayının 3’ünde enflasyon rakamları kesinlik kazanacağından emekli zam oranları belli olacak. Maaşların Ocak ayında zamlı olarak yatması bekleniyor.

SSK emeklileri zamlı maaşlarını 17-26’sı arasında alırken Bağ-Kur emeklileri ise 25’i ile 28’i arasında zamlı maaşlarını alacak.