Gündem

Gaziantep Haber! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC'de Kritik Açıklamalar!

Abone Ol

Gaziantep haber! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ercan Havalimanı yeni terminal binası açılışında "Bugün açılışını yaptığımız yeni terminalin ve pistin uluslararası uçuşlar için kullanılacağı günler uzak değildir.

Uluslararası toplumu, (KKTC'ye yönelik) hukuki temelden yoksun, tamamen siyasi kısıtlamaları kaldırmaya davet ediyorum. Kıbrıs Adası’nda tahakkümü, gerginliği ve çatışma kültürünü değil eşit iki devletin yan yana, birlikte yaşama idealini destekleyin, çağrımı yineliyorum" dedi.

Gaziantep Haber! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC'de Kritik Açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temasları kapsamında geldiği KKTC’de Ercan Havalimanı Yeni Terminal Binasının Açılış Töreni’nde konuştu. Erdoğan, “Bu vesileyle uluslararası toplumu, Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin uğradığı izolasyonu haklı görecek veya haklı gösterecek hiçbir Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı bulunmadığını tesnim eden dönemin Genel Sekreteri Kofi Annan’ın da çağrısına kulak vererek hukuki temelden yoksun tamamen siyasi bu kısıtlamaları kaldırmaya davet ediyorum” dedi.