Gaziantep haber! Altın ve döviz piyasasının merakla beklediği ABD Haziran ayı enflasyon verisi belli oldu.

Semih Çelik’in Cenaze Namazı Son Anda İptal Edildi! İşte Sebebi Semih Çelik’in Cenaze Namazı Son Anda İptal Edildi! İşte Sebebi

Buna göre ülkede TÜFE yıllık bazda yüzde 3 seviyesinde gerçekleşti.

Dolar/TL kuru ve altın fiyatları yurt içinde rekor seviyelerden işlem görmeye devam ederken yeni bir tahmin geldi.

Gram altın fiyatı üzerinde etkili olan ons altın fiyatı tahmininde bulunan uzmanlar yıl sonunda 2100 dolarlık seviyelerin beklendiğini dile getirdi.

Günün beklenen verisi ABD'nin tüketici fiyatları açıklandı. Buna göre ABD Haziran ayı enflasyonu yıllık bazda yüzde 3 seviyesinde gerçekleşti. Enflasyon 2 yılın en düşük seviyesine indi.

ABD ENFLASYON VERİSİ SONRASI ALTIN FİYATLARI NE OLDU?

Dolar/TL kuru veri sonrasında 26,15 TL seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda euro/TL kuru da 28,95 seviyesinden satışa sunuluyor.

Bir süredir kırmızı bölgede yatay bir seyir halinde olan altın fiyatları ise hafta başından bu yana üç gündür üst üste seansı kazançla tamamladı.

ABD enflasyon verisi öncesinde 1946 dolar seviyelerine kadar yükselen altının ons fiyatı veri sonrasında 1955 dolardan işlem görüyor.

GRAM ALTINDA YENİ REKOR

Sabah saatlerinde dolar kurundaki ve ons altındaki yükseliş ile rekor kırarak 1630 lira seviyesini aşan gram altın fiyatı aynı dakikalarda 1639 liradan alıcı ile buluşuyor.

Editör: Mustafa İYİTÜTÜNCÜ