Gaziantep haber! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası’nın 20 Temmuz’daki faiz kararı öncesinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yeni dönemde ekonominin ehil kadroların elinde olduğunu dile getiren Erdoğan, TCBM’nin rezervlerine de değindi ve, “Ekonomi programımızı, belirlediğimiz hedeflerimiz doğrultusunda tavizsiz uygulayacağız” dedi.

Semih Çelik’in Cenaze Namazı Son Anda İptal Edildi! İşte Sebebi Semih Çelik’in Cenaze Namazı Son Anda İptal Edildi! İşte Sebebi

Gaziantep Haber! Merkez Bankası Faiz Kararı Öncesi Erdoğan’dan ‘Rasyonel Politika’ Vurgusu

Para politikasında sıkılaşmaya giden merkez bankaları arasına Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası da (TCMB) katılmıştı. TCMB, geçen ayki toplantısında, politika faizini 650 baz puan yükselterek parasal sıkılaştırma döngüsünü başlattı ve bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8,5'ten yüzde 15'e çıkardı.

TCMB, enflasyon görünümünde belirgin iyileşme sağlanana kadar parasal sıkılaştırma döngüsünün süreceğine işaret etti. Para Politikası Kurulu (PPK) metninde ise, “Yumuşak bir geçiş süreci için sadeleşme politikasının kademeli olmasına karar verilmiştir” ifadesine yer verilmişti.

Editör: Mustafa İYİTÜTÜNCÜ