Gündem

Gaziantep Haber! Twetter Kullanım Limiti Aşıldı Ne Demek? Twitter'da Neler Oluyor?

Abone Ol

Gaziantep haber! Elon Musk, Twitter kullanıcılarını etkileyecek kullanım limitlerini açıkladı. Kullanıcılar ise isyan etti! Ancak bir "kullanım limiti aşıldı" uyarısıyla başlayan süreç vakit geçtikçe oldukça tuhaflaştı.

Gaziantep Haber! Twetter Kullanım Limiti Aşıldı Ne Demek? Twitter'da Neler Oluyor?

"Twitter'ı satın almamın nedeni, geniş bir inanç yelpazesinin şiddete başvurmadan, sağlıklı bir şekilde tartışılabileceği ortak bir dijital kent meydanına sahip olmanın uygarlığın geleceği için önemli olmasıdır"

Ünlü milyarder Twitter'ı satın alma gerekçesini böyle açıklamıştı.

Satın alma sonrası attığı ilk tweet’lerden birinde ise “Kuş özgürleşti” (The bird is freed) demişti. Twitter'ın merkezine elinde lavabo ile de girmişti.

Tüm bunlar yaşanırken, bir gün Twitter'da geçici "kullanım limitleri" getirilme kararı alınması gerekeceğini kim tahmin edebilirdi ki…

TWITTER'A KULLANIM LİMİTLERİ GETİRİLDİ

Twitter'ın sahibi olan Musk'tan gelecek açıklama merak edilmeye başlandı.

Musk ise "kullanım limiti" tabirini dünyanın dört bir yanındaki Twitter kullanıcılarının konuştuğu konu haline getirecek o açıklamayı yaptı:

“Aşırı veri kazıma ve sistem manipülasyonu düzeylerini ele almak için geçici sınırlar uyguladık. Doğrulanmış hesaplar günde 6000 tweet, Doğrulanmamış hesaplar günde 600 tweet,

Yeni ve doğrulanmamış hesaplar günde 300 tweet görüntüleyebilecek." Bu durum Twitter kullanıcıları arasında büyük tartışmalara yol açtı.

Kullanım limiti aşıldı uyarıları kullanıcılarının karşısına çıkarken aynı zamanda kullanım limiti tabiri bir anda Twitter'ın en trend tabiri haline geldi.

Fakat Musk'ın açıklaması bununla sınırlı kalmadı.

Tepkilere neden olan düzenlemenin ardından Musk 'limitleri' sırasıyla 8000, 800 ve 400'e yükseltti. Bu sırada Twitter kullanıcıları arasında başka bir platformdan bahsedilmeye başlandı: Bluesky…