Gram altın 11 ocak 2024 bugün 2062 seviyesinde seyrediyor. Çeyrek altın, has altın, yarım altın ve altının aylık değişimi için ise aşağıdaki tabloya göz atabilirsiniz.

Gram altın, çeyrek altın, tam altını bugün ne kadar oldu?
Gram altın, çeyrek altın, tam altını bugün ne kadar oldu?
Gram altın, çeyrek altın, tam altını bugün ne kadar oldu?
Gram altın, çeyrek altın, tam altını bugün ne kadar oldu?

ANALİST YORUMLARI: YENİ YILDA ZİRVELERE ULAŞMA EĞİLİMİNDE

Altın analistleri, jeopolitik belirsizlik, zayıf ABD doları ve olası faiz indirimlerini öne sürerek, altın fiyatlarının önümüzdeki yıl yeni zirvelere ulaşma eğiliminde olduğunu ve 2.000 dolar seviyelerinin üzerinde kalabileceğini ifade ediyor. İsrail-Hamas çatışmasının güvenli liman talebini artırması ve beklentilerin ötesinde faiz indirimleri, altının değerini destekliyor. Altın, ekonomik ve jeopolitik belirsizlik dönemlerinde güvenilir bir değer deposu olarak öne çıkıyor.

ALTIN ANALİSTLERİ: "Altını uluslararası alıcılar için daha cazip hale getiriyor"

Altın fiyatları, geçen hafta yüzde 4 artışla Cuma günü 2.100 doların hemen altına düşerek rekor seviyeye ulaştı. TD Securities emtia stratejileri başkanı Bart Melek, 2024 yılının ikinci çeyreğinde altın fiyatlarının ons başına ortalama 2.100 dolar olmasını bekliyor. Dünya Altın Konseyi'nin anketine göre, merkez bankalarının %24'ü ABD dolarının rezerv varlığına güvensizlik nedeniyle önümüzdeki 12 ay içinde altın rezervlerini artırmayı planlıyor.

Güçlü merkez bankası alımlarının altın fiyatlarını destekleyen önemli bir faktör olacağını belirtiyor. Ayrıca, Federal Rezerv'in olası politika değişikliği ve düşük faiz oranlarının doları zayıflatma eğiliminde olması, altını uluslararası alıcılar için daha cazip hale getiriyor.

Fitch Solutions'ın BMI araştırma birimi, 2024'te altını destekleyen ana faktörlerin ABD Fed'in faiz indirimleri, zayıf ABD doları ve yüksek düzeyde jeopolitik gerilim olacağına inandığını belirtiyor.

Gaziantep’te Ulaşımda Yeni Dönem: Fatma Şahin’den Büyük Müjde Gaziantep’te Ulaşımda Yeni Dönem: Fatma Şahin’den Büyük Müjde
Editör: Mustafa İYİTÜTÜNCÜ