Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten kritik uyarı geldi.

İslam Memiş'ten Kritik Uyarı Geldi! 3 Ay Boyunca Yükseliş Trendine Yavaş Yavaş Alışmanız Gerekiyor!

Memiş kendi Youtube kanalında yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

"Bu hafta özellikle döviz ve altın, gümüş tarafında iyi alım fırsatları vereceğini ifade etmiştim ve haftanın son kapanışında da altın, gümüş fiyatlarının; Euro ve diğer enstrümanların haftayı yükselişle kapadığını gözlemliyoruz."

"Dolar kuru resmi kur tarafında 30 TL seviyesine oturdu. Yaklaşık 6 aydır ocak ayı itibariyle dolar kurunda 30 lira seviyesine oturacak, 30-34 lira aralığında yılın ilk çeyreğinde fiyatlama göreceğimizi sık sık bahsediyordum."

Narin Güran Olayında Yeni Gelişme: Ailenin Ölümü Gizlediği İleri Sürüldü! Narin Güran Olayında Yeni Gelişme: Ailenin Ölümü Gizlediği İleri Sürüldü!

"30 lira seviyesi artık Türkiye'de normalleşen bir kur olarak karşımızda oldu. 1 dolar 30 lira. 30 lira seviyesine alışacağız. 40-45 lira bandıyla alakalı öngörüm var."

"İlerleyen aylarda bir değişim olursa bu sefer öngörümüzü güncelleriz. 40-45 bandını 2024 yılı içerisinde beklemeye devam ediyorum."

"Dolar 30 lira seviyesine yerleşti. Yılın ilk çeyreğinde 34 lira seviyesine kadar yükselişlerini devam ettirecek. Euro kurunda da yükseliş devam ediyor."

"Ons altın yüzde 1.34'lük değer artışıyla haftayı tamamlıyor. Şu anda 2 bin 55 dolar seviyesinde. Bu hafta 2017 dolar seviyesine kadar geriledi. Bu haftaki videolarımda en azından perşembe gününe kadar altın alacaklar bu fırsatı değerlendirsin, perşembe gününden sonra yeni bir fiyatlama sürecine gireceğiz. Perşembe gününe kadar bu alım sürecini bitirin uyarılarım vardı."

"ABD enflasyon verisi açıklandıktan sonra bir baskılanma, bir gerileme gördük. Bu fake düşüşlerdi. Ama tekrar bugüne baktığımız zaman hızlı bir toparlanmayla 2055 dolar seviyesine kadar yükseldiğini gördük. Bakın bir günde ne kadar değişim oldu."

"Altın, gümüş, Euro, sterlin tarafında kısmen düzeltme hareketleri olacaktır ama düşüş öngörüm yok. 3 ay boyunca yükseliş trendine yavaş yavaş alışmanız gerekiyor."

"Haftayı yükselişle tamamlıyoruz. Önümüzdeki hafta bu yükselişler devam edecek. Satış için herhangi bir karar almayın. Çünkü hem döviz kurlarında hem emtia fiyatlarında yukarı yönülü hareketlerin devam edeceğini ben belirtmek isterim."

Editör: Mustafa İYİTÜTÜNCÜ