Japon deprem uzmanı Moriwaki "Depremlerin sık sık, haftada 1, günde bir veya gün içerisinde bir kaç kez görmeye başladığımız zaman büyük depremin habercisi diyebiliriz" derken, Türkiye'nin her yerinde kırılmaların başladığını söyledi.

3 gün önce Bursa civarı için deprem uyarısında bulunan Moriwaki, tek tek illeri işaretleyerek 'tehlikeli' demişti.

Japon Deprem Uzmanı Günlerce Bursa'yı Uyarmıştı! Tehlikeli İlleri Tek Tek Açıkladı!

Japon deprem uzmanı Moriwaki, 3 gün önce yaptığı açıklamada özellikle 4’üncü bölgeye dikkat çekmiş ve yaşanacak olası depremin Bursa civarında gerçekleşebileceğini söylemişti.

Moriwaki’den yeni bir açıklama daha geldi. 'Bu deprem büyük İstanbul depremini tetikler mi, yoksa habercisi mi?' sorusuna canlı yayında cevap verdi.

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, CNN TÜRK canlı yayınında, "32 yıldır Türkiye’deyim. Fazla sık sık deprem yok. Ama 3 sene önce Silivri’de deprem oldu. Cami minaresi düştü, okulların bir kaçında da zarar oluştu. Sonrasında Elâzığ’da deprem oldu.

IBAN'a Para Gönderip Açıklama Kısmına Bunu Yazmayanlar Yandı! IBAN'a Para Gönderip Açıklama Kısmına Bunu Yazmayanlar Yandı!

Ardından Bingöl ve ikinci Elâzığ depremi. Ardından Ege’de Manisa, Muğla ve İzmir’de deprem oldu. Çok fazla deprem olmamasına rağmen geçen sene de bu sene de Konya’da deprem oldu.

Türkiye’de 6 tane plaka var. Anadolu levhası, Afrika levhası, Karadeniz, Ege… Bu levhalar şimdiye kadar biriktirdiği gücü atmaya çalışıyor. Sadece Doğu Anadolu fay hattı 500 sene kırılmadı ama kırılmaya başladı. Şimdi her yerde kırılmalar başladı.

Dünkü deprem Kuzey Anadolu fay hattının güney kolunu kırdı. Ama Kuzey kolu daha tam kırılmadı. Bu Marmara bölgesinde 4-5 gibi depremler sık sık görüldükten sonra burada büyük deprem beklenebilir. Bu bölgede deprem olabilir.

Editör: Mustafa İYİTÜTÜNCÜ