Bursa'nın Gemlik ilçesinde meydana gelen ve İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'da da hissedilen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrasında uzmanlardan ilk yorumlar geldi.

Uzmanlardan Depremle ilgili İlk Yorum! 6,5'u Geçen Deprem Olabilir!

Prof. Dr. Üşümezsoy meydana gelen depremle ilgili, "Yeni bir durum söz konusu değil. 99 depreminden sonra stres güneye doğru gidiyordu, o da kendini gösteriyor. Gemlik'ten gelen fayla birleşirse 6,5'u geçen deprem olabilir." dedi.

AFAD verilerine göre 10:42'de Bursa'nın Mudanya ilçesindeki Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrasında halk büyük panik yaşadı.

Narin Güran Olayında Yeni Gelişme: Ailenin Ölümü Gizlediği İleri Sürüldü! Narin Güran Olayında Yeni Gelişme: Ailenin Ölümü Gizlediği İleri Sürüldü!

İstanbul'da da hissedilen deprem, Kocaeli, Sakarya ve Çanakkale'de de paniğe neden oldu. Deprem sonrası uzman isimlerden depremin öncü bir deprem olup olmadığı hakkında önemli açıklamalar geldi.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy,

"Depremin sığ olması hissetmek için önemli bir kriter. Ama nasıl bir binada olduğunuz da hissetmenizin derecesiyle alakalı bir durum.

Nitekim çok da uzak bir yer değil İstanbul'a. 5 büyüklüğündeki bir deprem yaklaşık 30 tane 4 büyüklük bir depremin enerjisini hissettirir.

Zemin de kötüyse fena hissetmişlerdir." dedi. Ersoy 5,1 büyüklüğündeki depremin öncü bir deprem olup olmadığı hakkındaki soruya, "5,1 büyüklüğündeki bir depremin daha büyük bir depremi tetiklemesi mümkün değil.

Sadece öncü müdür sorusu olabilir. Ancak buna da büyük bir deprem yaşandıktan sonra bunu söyleme şansımız olabilir. Daha büyük bir deprem bekleniyor görüşü doğru değil." dedi.

Editör: Mustafa İYİTÜTÜNCÜ